Vitesse zakt ook met Honda verder weg en gaat roemloos ten onder op Het Kasteel

Vitesse zakt ook met Honda verder weg en gaat roemloos ten onder op Het Kasteel

24-11-2019 18:36
58

Vitesse ging met een kater de interlandperiode in en is met een kater de interlandperiode uitgekomen. De komst van Keisuke Honda heeft de Arnhemmers niet tot grootse daden kunnen inspireren: op bezoek bij Sparta werd de vierde competitienederlaag op rij geleden.

Honda speelde op Het Kasteel zijn eerste Eredivisie-wedstrijd sinds 18 december 2009, maar kwam niet in een soepel draaiend elftal terecht. De Arnhemmers tekenden voor de eerste kans – Thomas Buitink schoot vanuit de draai tegen de paal – maar moesten het initiatief al snel aan Sparta laten. Na een half uur kwam de thuisploeg op voorsprong: een kopbal van Jurgen Mattheij stuiterde binnen bij de tweede paal, voorbij het uitgestoken been van Armando Obispo en de duikende Remko Pasveer.

Vitesse moest reageren en was in het slot van de eerste helft via Tim Matavz dichtbij succes. Na rust moest Sparta-doelman Ariel Harush – die de van een schorsing teruggekeerde Tim Coremans op de bank hield – meerdere malen ingrijpen: Riechedly Bazoer, Matavz en Honda slaagden er echter niet in om de sluitpost uit Israël te passeren. De Arnhemse opleving was echter van korte duur: Sparta nam wederom de regie in handen, was meerdere malen dichtbij een tweede goal en besliste de wedstrijd zeven minuten voor tijd alsnog. Abdou Harroui trok de bal voor vanaf rechts en Bryan Smeets schoot tegendraads binnen: 2-0.

De ploeg van Leonid Slutsky stond nog niet zo lang geleden gedeeld tweede in de Eredivisie, maar heeft nu nog slechts twee punten marge ten opzichte van nummer tien Feyenoord. Dat geldt ook voor Sparta, zij het dat de ploeg van Henk Fraser juist twee punten achter de stadgenoot staat. De promovendus uit Rotterdam besluit speelronde 14 op een comfortabele twaalfde plek.