'Het tegendeel gebeurde,  De Ligt stond als een kerel voor de camera'

'Het tegendeel gebeurde, De Ligt stond als een kerel voor de camera'

Gepubliceerd: woensdag 4 december 2019 om 11:52wo 04-12-2019 om 11:52

Bram van Polen heeft veel respect voor Matthijs de Ligt. Met zijn 34 jaar is de routinier van PEC Zwolle één van de oudste aanvoerders in de Eredivisie, maar de oud-Ajacied kreeg op achttienjarige leeftijd al de band om zijn arm geschoven.

Gek vindt Van Polen dat niet. Leeftijd is geen factor, acceptatie van ploeggenoten en omgaan met tegenslag volgens hem wél. "Mooiste voorbeeld vind ik De Ligt na zijn ongelukkige eerste interland namens Oranje, tegen Bulgarije", zegt Van Polen in het Algemeen Dagblad.

"Hij had compleet in zijn schulp kunnen kruipen. Het tegendeel gebeurde. Als een kerel stond hij voor de camera. Zelfkritisch, schuldbewust, maar ook met de uitstraling van: het komt goed. Er óók staan op lastige momenten, daaraan herken je een aanvoerder. En dat moet in je zitten. Voor sommige jongens kan de band, denk ik, ook heel zwaar voelen."

Van Polen is tegenwoordig een uitzondering in de Eredivisie, waar opvallend veel jonge aanvoerders rondlopen. Denzel Dumfries nam onlangs nog de aanvoerdersband over van Pablo Rosario bij PSV.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws