Recordbreker Fati verrast na winnende treffer voor Barça: 'Wat heb ik nu gedaan?'

Recordbreker Fati verrast na winnende treffer voor Barça: 'Wat heb ik nu gedaan?'

11-12-2019 08:22
13

Ansu Fati is een record rijker na zijn winnende treffer voor FC Barcelona in het Champions League-duel met Internazionale. Hij is met 17 jaar en 40 dagen de jongste doelpuntenmaker ooit in het miljardenbal.

Het in Guinee-Bissau geboren wonderkind van de Catalanen neemt het record over van Peter Ofori-Quaye, die 17 jaar en 194 dagen was toen hij in 1997 scoorde voor Olympiakos. "Het is mij net verteld dat ik het record heb gebroken. Ik ben heel blij met mijn goal en de overwinning", stelt de vleugelaanvaller, die in minuut 86 als invaller voor de 1-2 tekende tegen Inter.

Fati mag zich sinds 25 augustus al de op één na jongste debutant van Barça ooit noemen. Een week later werd hij de jongste doelpuntenmaker ooit van de Spaanse topclub. Tevens is hij de jongste basisspeler ooit van de Catalanen. "Het is een droom. Alles lijkt zo snel te gaan. Ik probeer ervan te genieten en te leren van de besten. Elke kans die ik krijg, probeer ik te pakken."

Met zijn winnende treffer tegen Inter speelde Fati dinsdag letterlijk het thuispubliek in het Giuseppe Meazza stil. "Toen ik scoorde was ik verrast, want het hele stadion was ineens stil. Ik dacht: Wat heb ik nu gedaan? Maar ik ben heel blij."