'Betis zet toekomstig Nederlander Tapia op lijstje én gaat Barça-talent huren'

'Betis zet toekomstig Nederlander Tapia op lijstje én gaat Barça-talent huren'

11-12-2019 18:43
28

Het Spaanse Real Betis is van plan om tijdens de komende transferperiode in een middenvelder te investeren, berichten Spaanse sportmedia. Volgens El Desmarque is Feyenoord-middenvelder Renato Tapia één van de namen op het Andalusische lijstje.

De 24-jarige Peruviaan staat sinds januari 2016 onder op de loonlijst in Rotterdam-Zuid, maar werd vorig seizoen verhuurd aan Willem II en is ook nu geen onomstreden basisspeler. Volgens El Desmarque wordt zijn sportieve situatie nauwlettend in het oog gehouden door Betis: Tapia kan zowel centraal achterin als op het middenveld spelen en is daardoor een interessant transferobject. De Peruviaan woont bovendien al vijf jaar in Nederland, waardoor hij in aanmerking komt voor een Nederlands paspoort en binnenkort zal gelden als EU-speler.

Mundo Deportivo meent echter dat Betis al op het punt staat om een andere middenvelder te huren: FC Barcelona-talent Carles Aleña staat naar verluidt op het punt om naar Estadio Benito Villamarín te verhuizen. De nummers één en elf van de Primera División zijn volgens de sportkrant zo goed als akkoord over een huurtransfer, maar zouden nog steggelen over een koopclausule. FC Barcelona staat alleen toe dat Betis een optie tot koop bedingt, wanneer het zelf het eerste recht op terugkopen heeft.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie