Update: goed nieuws voor Utrecht, Peterson speelgerechtigd voor duel met Eindhoven

Update: goed nieuws voor Utrecht, Peterson speelgerechtigd voor duel met Eindhoven

Gepubliceerd: maandag 20 januari 2020 om 16:03ma 20-01-2020 om 16:03

Kristoffer Peterson keert terug bij FC Utrecht. De Domstedelingen huren de 25-jarige Zweed tot het einde van het seizoen van Swansea City, meldt de Eredivisie-club. Utrecht heeft tevens een optie tot koop bedongen.

Peterson speelde eerder tussen 2014 en 2017 voor FC Utrecht, waar hij echter nooit een vaste waarde was. De aanvaller werd verhuurd aan Roda JC, voordat hij de overstap maakte naar Heracles Almelo. Daar kwam de eenmalig Zweeds international pas echt tot bloei. Afgelopen zomer verdiende hij een transfer naar Swansea, dat naar verluidt zo'n 550.000 euro voor hem betaalde. 

Die transfer pakte tot dusver weinig gelukkig uit. Peterson kwam pas tot zeven optredens in het Championship, waarvan vier als basisspeler. Daarin kwam hij niet tot scoren. In de League Cup maakte hij drie keer zijn opwachting, waarin hij één keer doel trof. Swansea was nu dus alweer bereid om hem te laten gaan.

"Kristoffer is een oude bekende van ons. We zijn hem blijven volgen na zijn vertrek bij FC Utrecht. Hij heeft bij Heracles Almelo zijn kwaliteiten laten zien, waardoor hij uitgroeide tot A-international van Zweden en de stap naar Swansea City kon maken", vertelt technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht. "Nu de kans zich voordeed om Kristoffer terug te halen hebben we niet getwijfeld."

"We zijn erg tevreden dat we een optie tot koop hebben bedongen met het oog op de toekomst. Hij is een welkome versterking voor de huidige selectie en voegt daar extra kwaliteit aan toe. Hij is bovendien een publiekslieveling en erg gedreven succesvol te zijn, ook omdat hij deze zomer deel wil uitmaken van de Zweedse EK-selectie", besluit Zuidam.

Update: Nog meer goed nieuws voor Utrecht. Maandagmiddag maakt de club uit de Domstad bekend dat Peterson al speelgerechtigd is voor het bekerduel met FC Eindhoven, waardoor de aanvaller dinsdagavond al zijn rentree kan maken bij de club.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws