Man of the Match Bergwijn in de wolken: 'Hier droom je van als klein kind'

Man of the Match Bergwijn in de wolken: 'Hier droom je van als klein kind'

02-02-2020 21:02
21

Steven Bergwijn zal zijn debuut voor Tottenham Hotspur niet snel meer vergeten. De van PSV overgekomen aanvaller geeft aan dat een droom van hem is uitgekomen.

Bergwijn wist Tottenham met een zeer fraaie treffer op 1-0 te schieten tegen Manchester City, tijdens zijn debuutwedstrijd in het Tottenham Hotspur Stadium. "Het is ongelofelijk. Het is een droom die uitkomt. Ik ben zo blij om hier te zijn en om een doelpunt te maken voor Tottenham. Dit betekent alles voor mij", vertelt een uitzinnige Bergwijn aan Sky Sports.

Bergwijn speelde zeventig minuten mee in de Engelse topper, waarna hij met kramp het veld moest verlaten. De voor dertig miljoen euro overgekomen aanvaller ontving na afloop de Man of the Match-prijs en heeft genoten van zijn debuut. "Als een klein kind droom je ervan om hier terecht te komen en te spelen in de Premier League. Als je dan ook nog eens kan scoren tijdens je debuut, is dat ongelofelijk.

Vanzelfsprekend was trainer José Mourinho ook in zijn nopjes met zijn kersverse pupil. "Ik denk dat dit de beste manier is om te debuteren. Hij is een erg slimme speler, erg open en bescheiden. En natuurlijk het feit dat hij thuis tegen de landskampioen een prachtige winnende goal maakt… Het kon niet beter."