Gullit over 'droombaan' van Ten Hag: 'Zou het snappen als hij Ajax verlaat'

Gullit over 'droombaan' van Ten Hag: 'Zou het snappen als hij Ajax verlaat'

25-02-2020 19:30 Laatste update: 21:26
52

Ruud Gullit denkt niet dat Erik ten Hag een aanbieding van Bayern München kan weerstaan. Na het succesvolle afgelopen seizoen, waarin de halve finale van de Champions League werd bereikt én de dubbel werd gewonnen, wordt de 50-jarige Tukker steeds vaker genoemd bij de Duitse topclub.

"Als Bayern hem vraagt zal hij het zeker doen", zegt Gullit tegen SPOX. "Ik denk dat het zijn droombaan is. Hij kent de club omdat hij trainer was van het tweede elftal, dus ik zou het kunnen begrijpen als hij Ajax verlaat."

Gullit vindt dat Ten Hag uitstekend werk heeft verricht in Amsterdam. In zijn eerste volledige jaar wist hij zich te plaatsen voor de halve finale van de Champions League. "Hij heeft goed werk geleverd bij Ajax en zich erg goed ontwikkeld. Mensen waren skeptisch in het begin omdat hij uit het Oosten van Nederland komt. Sommigen vonden hem een beetje apart, maar hij heeft het heel, heel erg goed gedaan en de dubbel gewonnen."

Gullit sluit niet uit dat Ten Hag Sergiño Dest meeneemt naar Bayern, mocht het van een overstap komen. "Dat zou kunnen. De interesse van Bayern in Dest heeft me verbaasd, vooral omdat het concreet is. Ik kan me voorstellen dat hij de stap wil maken. Hij dook plots uit het niets op nadat hij in het tweede van Ajax heeft gespeeld. Niemand kende hem. Maar hij speelt voor zijn leeftijd met erg veel zelfvertrouwen, is agressief in de duels en heeft veel talent."