Mooie lichting jeugdspelers voor PSV: 'Ik denk dat hij van waarde gaat worden'

Mooie lichting jeugdspelers voor PSV: 'Ik denk dat hij van waarde gaat worden'

Gepubliceerd: woensdag 26 februari 2020 om 06:59wo 26-02-2020 om 06:59

Laatste update: woensdag 26 februari 2020 om 07:07wo 26-02-2020 om 07:07

Geert Brusselers, oud-trainer bij PSV onder 19, is blij met de ontwikkeling van Cody Gakpo in Eindhoven. De aanvaller is dit seizoen uitgegroeid tot basisspeler onder trainer Ernest Faber.

"Zijn slagingskans in de jeugdopleiding was altijd al groot", geeft Brusselers aan in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Alle voorwaarden waren aanwezig. Mooi dat hij bij PSV de kansen krijgt en daar mag ook Van Bommel nog credits voor krijgen natuurlijk. Niet elke trainer kiest ervoor om jonge talenten in te passen tussen zoveel ervaren spelers. De sportieve resultaten waren slecht en het is niet aan mij om het ontslag te beoordelen, maar het gaat PSV wel nog baten dat talenten kansen kregen."

"In de jeugdelftallen heeft hij het nog even lastig gehad in de periode waarin hij in de groei was, maar uiteindelijk is talent en mentaliteit ook bij hem doorslaggevend", vervolgt Brusselers. "Hij heeft zich nooit gek laten maken, terwijl spelers om hem heen soms veel aandacht trokken en kregen. Cody keek er dan naar en dacht er het zijne van. Hij vond normaal doen altijd belangrijk. Hij past perfect bij PSV, is trots op zijn club en ik denk dat hij zijn volle potentieel nog lang niet heeft benut."

Obispo
Brusselers zelf is niet meer actief in Eindhoven. "In 2018 ben ik bij PSV vertrokken, waar ik een mooie lichting mocht trainen. Van Armando (Obispo, red.) heb ik ook hoge verwachtingen. Op zijn twintigste leidt hij nu de verdediging van Vitesse. Dat gaat op die leeftijd met ups en downs, maar ik denk dat hij net als Cody van waarde gaat worden voor PSV."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws