Koopmans en Dessers houden nul op het bord: zorgen ADO houden aan

Koopmans en Dessers houden nul op het bord: zorgen ADO houden aan

29-02-2020 20:19
49

ADO Den Haag heeft wederom een puntje gesprokkeld in de strijd tegen directe degradatie. De ploeg van Alan Pardew hield Heracles Almelo thuis op 0-0: de beide doelmannen Luuk Koopmans en Janis Blaswich groeiden uit tot uitblinkers van hun ploeg.

In de eerste helft gebeurde niet veel, al kwam Heracles het dichtst in de buurt van een doelpunt. Eredivisie-topscorer Cyriel Dessers trof echter het zijnet en Delano Burgzorg kwam op slag van rust niet voorbij Koopmans.

Na rust meldde ADO zich aan het front: Omar Bogle en Lex Immers doken voor de neus van Blaswich op, maar de Duitse goalie onderscheidde zich met twee zeer knappe parades. Terwijl het Haags Kwartiertje aanbrak, was het juist Heracles dat het initiatief weer overpakte: Silvester van der Water stuitte van afstand echter op Koopmans en Mauro Júnior schoot rakelings naast. De rode kaart voor Shaquille Pinas in de slotminuut - na een overtreding op Dessers - was het laatste wapenfeit van de wedstrijd.

De wedstrijd eindigde uiteindelijk met de beginstand. ADO loopt weer één puntje in op nummer 16 PEC Zwolle, maar de problemen blijven onverminderd groot in De Hofstad. Heracles blijft 9, sc Heerenveen kan later op de zaterdag op gelijke hoogte komen.