Milde Van Gaal steunt De Jong na Clásico: Ga er maar aan staan

Milde Van Gaal steunt De Jong na Clásico: "Ga er maar aan staan"

01-03-2020 23:22
26

Louis van Gaal toonde zich na afloop van El Clásico mild voor Frenkie de Jong. De Oranje-international uit Arkel speelde negentig minuten mee in Estadio Santiago Bernabéu, maar kon geen hoofdrol grijpen en ging met FC Barcelona onderuit tegen Real Madrid.

Van Gaal verzorgde de analyses bij de uitzending van Ziggo Sport en liet vooraf al weten dat De Jong vaker werd overgeslagen dan bij Ajax het geval was. Na afloop bleef hij bij zijn standpunt. "Het is niet de Frenkie de Jong van Ajax, maar wij vergelijken hem met de Frenkie de Jong van Ajax. Dat moeten we even niet doen", aldus Van Gaal. "Het is een jongen van 22, die gaat naar het buitenland. Hij moet zich in een andere cultuur op het hoogste niveau laten zien op een andere positie, ga er maar aan staan", stak hij De Jong een hart onder de riem.

De voormalig bondscoach bekijkt de situatie van De Jong van de positieve kant. "Hij speelt iedere week, dat had ik niet verwacht. Ik had wel verwacht dat Busquets zou blijven spelen, desondanks speelt hij altijd. Dat is goed voor het Nedelrands voetbal, want we hebben hem hard nodig op het EK."