Onrust bij FC Twente: García ter discussie, directeuren spreken elkaar nauwelijks

Onrust bij FC Twente: García ter discussie, directeuren spreken elkaar nauwelijks

06-03-2020 20:15
50

Bij FC Twente blijft het intern rommelen, stelt TC/Tubantia. Directeuren Paul van der Kraan en Ted van Leeuwen zitten volgens het lokale medium niet op één lijn.

In de Grolsch Veste is het na de winterstop nog nauwelijks rustig geweest: de resultaten vallen tegen, kritische gesprekken over clubicoon Wout Brama lekten uit en enkele fanatieke fans keerden zich met spandoeken tegen onder meer Van Leeuwen. Volgens TC/Tubantia heersen er ook op kantoor spanningen en communiceren algemeen directeur Van der Kraan en technisch directeur Van Leeuwen 'nauwelijks met elkaar'.

Ook het vertrek van hoofd jeugdopleiding Eric Weghorst heeft de gemoederen bezig gehouden. Twee uur nadat hij te horen kreeg dat hij het veld moest ruimen, benoemde FC Twente met Dominique Scholten al een opvolger: volgens Weghorst was dit een 'dolksteek in de rug'.

Ten slotte is er nog de positie van debuterend trainer Gonzal García: lokale media verwachtten al dat zijn dienstverband niet langer dan één seizoen zou duren. Intern is er ook twijfel over de geboren Uruguayaan, benadrukt TC/Tubantia.

FC Twente bezet – met nog negen wedstrijden te gaan – de veertiende plek in de Eredivisie, twee punten boven de degradatiestreep. Zaterdag speelt de regerend Keuken Kampioen Divisie-kampioen uit tegen Vitesse.