Dest: 'Begrijp dat mensen dat lastig vinden, maar ze moeten er maar mee dealen'

Dest: 'Begrijp dat mensen dat lastig vinden, maar ze moeten er maar mee dealen'

12-03-2020 20:10
123

Sergiño Dest koos tot veler verbazing een interlandcarrière bij de Verenigde Staten boven het Nederlands elftal. Volgens de negentienjarige rechtsback van Ajax past het bij zijn persoonlijkheid om zijn eigen plan te trekken.

"Ik heb mijn eigen mening, en handel daarnaar. Natuurlijk luister ik wel naar adviezen van anderen, maar zij moeten wel met goede feiten komen om het op een andere manier te doen en ik moet echt voelen dat dat beter is, anders doe ik het op mijn eigen manier", vertelt Dest aan Ajax Life. "Er zijn niet veel mensen die dat voor elkaar hebben gekregen, haha."

"Ik heb altijd mijn eigen plan gevolgd en het heeft me nu hier gebracht: in Ajax 1 en bij de nationale ploeg van de Verenigde Staten", vervolgt de vleugelverdediger, die in de belangstelling staat van Bayern München. "Dit is iets van mij, mijn karakter. Ik begrijp best dat als mensen dat soms lastig vinden, maar ze moeten er maar mee dealen. Ik ga mezelf niet veranderen voor anderen. Ik wil mezelf zijn."

"Het fijne is: als je volwassen bent, kan dat ook gewoon", aldus Dest. "Bij Ajax 1 hebben we zelf veel verantwoordelijkheid. Natuurlijk moet je naar de trainer luisteren, zeker als het om tactiek gaat of om bepaalde afspraken, maar hoe ik mijn leven buiten de club indeel, dat bepaal ik zelf."