Vierde optie in Italië: Serie A-jaargang mogelijk uitgesmeerd over twee seizoenen

Vierde optie in Italië: Serie A-jaargang mogelijk uitgesmeerd over twee seizoenen

16-03-2020 11:20
22

De Italiaanse bondsvoorzitter Gabriele Gravina heeft een nieuwe suggestie gedaan met betrekking tot de hervatting van het Serie A-seizoen. Mogelijk besluiten de Italiaanse clubs om de huidige voetbaljaargang te vervolgen in het seizoen 2020/2021 en uit te smeren over twee seizoenen.

Het Italiaanse profvoetbal is formeel stilgelegd tot begin april, maar de kans dat er tegen die tijd weer gespeeld kan worden, is nagenoeg nihil. In Italië werd al gesuggereerd dat er dit seizoen geen kampioen zou komen, dat er play-offs zouden komen of dat de landstitel naar de huidige koploper Juventus zou gaan. Nu is er dus nóg een optie bijgekomen. "Ik kan op dit moment niets uitsluiten", wordt Gravina geciteerd door La Gazzetta dello Sport. "Een herstart op 3 april is niet haalbaar, zowel op sportief als op economisch vlak. Ik zat zelf aan begin mei te denken, maar zelfs dat is momenteel hypothetisch."

Gravina kondigde eerder al aan dat hij een verzoek zou doen om het EK uit te stellen. "Ik zal de UEFA vragen om zijn verantwoordelijkheid te nemen en te denken aan de gezondheid van alle sporters en fans in Europa. Want dit is helaas niet een probleem dat zich alleen in Italië voordoet."

Waarschijnlijk wordt dinsdag besloten of het EK van komende zomer doorgang kan vinden.