FC Groningen in het ongewisse: 'Ruim 100 werknemers, voor velen geen werk meer'

FC Groningen in het ongewisse: 'Ruim 100 werknemers, voor velen geen werk meer'

16-03-2020 11:57
46

De werknemers van FC Groningen gaan spannende tijden tegemoet. Nu het Hitachi Capital Mobility Stadion tijdelijk gesloten wordt, is de meerderheid van de medewerkers formeel werkloos.

Dat geldt niet alleen voor de spelers en de technische staf, die voorlopig niet op het trainingsveld mogen staan. Ook een groot deel van de 'reguliere' werknemers zit in ieder geval tot 6 april – en mogelijk zelfs nóg langer – zonder werk.

Clubwatcher Stefan Bleeker spreekt van 'ruim honderd mensen'. "En voor veel van hen is straks geen werk meer. Dat geldt voor mensen die in de fanshop werken bijvoorbeeld, of de ticketing", laat hij weten aan RTV Noord.

Volgens Bleeker komt de club maandag met een beslissing over zijn werknemers. Go Ahead Eagles liet zondag al weten dat er een werkloosheidsuitkering aangevraagd wordt voor de spelers, die voorlopig niet in actie kunnen komen: mogelijk volgt FC Groningen dit voorbeeld. De ploeg van Danny Buijs zag de wedstrijden tegen RKC Waalwijk, AZ en FC Utrecht al afgelast worden.