Slot maakt plannen met AZ: Ik heb contact gelegd met collega-trainers

Slot maakt plannen met AZ: "Ik heb contact gelegd met collega-trainers"

17-03-2020 13:58
23

Arne Slot zit niet stil, nu de voetbalwereld tot stilstand is gekomen door het coronavirus. De AZ-trainer heeft enkele collega-trainers gebeld om vriendschappelijke wedstrijden te spelen als er weer gevoetbald kan worden.

Vorige week werd duidelijk dat het Nederlandse voetbal tot in elk geval 6 april stil ligt. Alle clubs zitten daardoor in hetzelfde schuitje en zullen creatief moeten zijn om de spelers fit te houden. "Gelukkig mogen we in Nederland momenteel nog naar buiten, zodat ze kunnen hardlopen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Italië", zegt Slot tegen Voetbal International.

"We hebben iedereen individuele schema's gegeven. En onze clubarts heeft alle spelers gebeld met adviezen. Ik hoop dat we 6 april het trainingsveld weer op kunnen, bovenal omdat het zou betekenen dat Nederland het coronavirus onder controle heeft. Dat is het belangrijkste. In onze planning gaan we daarvan uit."

Slot zit ondertussen niet stil. "Ik heb contact gelegd met collega-trainers om op de daaropvolgende zaterdagen eventueel oefenwedstrijden te kunnen spelen. Ik denk dat je na drieënhalve week dan de competitie op een goede manier zou kunnen hervatten. Met midweekse speeldagen toegevoegd, zou je in dat geval eind mei klaar kunnen zijn."