Janssen benadrukt dat UEFA bepaalt: 'Toen knoeiden ze gewoon met de thermometer'

Janssen benadrukt dat UEFA bepaalt: 'Toen knoeiden ze gewoon met de thermometer'

Gepubliceerd: maandag 6 april 2020 om 21:28ma 06-04-2020 om 21:28

Theo Janssen snakt naar duidelijkheid van de KNVB over het al dan niet uitspelen van het seizoen. De oud-speler van Vitesse, FC Twente en Ajax denkt dat die beslissing echter grotendeels georkestreerd zal worden door de UEFA.

"De UEFA heeft gewoon heel veel macht. Een groot deel van de clubs en de voetballers wil stoppen met dit seizoen. De KNVB staat ook onder druk, want als er sancties komen en clubs mogen Europa niet in, wordt het heel erg lastig", zegt Janssen tegen Omroep Gelderland.

De jeugdtrainer van Vitesse heeft zelf zijn twijfels of er in juni weer gespeeld kan worden. "Want bij een wedstrijd praat je over elf tegen elf, zeven wissels per team en tegenwoordig soms zelfs twaalf. En dan nog de mensen eromheen, je zit zo boven de vijftig man. Ik betwijfel of dat tegen die tijd weer kan. Ik hoop van wel."

Knoeien met thermometer
Janssen weet echter dat de UEFA er veel aan gelegen is om het seizoen wel af te maken. "Zal ik eens een rare vergelijking maken? Wij speelden met Twente ooit een Europese wedstrijd uit tegen Rubin Kazan. De grens om te spelen lag bij vijftien graden onder nul, maar het was min twintig. Ze hebben toen gewoon geknoeid met de thermometer, want de UEFA wilde dat het doorging. En dus speelden we die wedstrijd. Wat de UEFA wil, gebeurt."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws