'Overheidsdocumenten lekken uit: Serie A zeker tot in 2021 zonder publiek'

'Overheidsdocumenten lekken uit: Serie A zeker tot in 2021 zonder publiek'

12-04-2020 21:16
41

De volgende Serie A-wedstrijd met publiek zal pas na de jaarwisseling gespeeld kunnen worden, lijkt het. Volgens Sport Mediaset heeft Italiaanse regering besloten om ieder geval tot de kerstdagen geen publiek toe te laten, tegen de tijd dat er weer gespeeld kan worden.

Italië is één van de zwaarst getroffen landen in Europa en met name Noord-Italië lijkt nog lang niet van het coronavirus af. Sport Mediaset claimt dat het inzage heeft gehad in enkele overheidsdocumenten: volgens het medium is er besloten om de rest van het kalenderjaar geen publiek meer toe te laten bij voetbalwedstrijden. Clubs uit de crisisgebieden zouden bovendien uit kunnen wijken naar het zuiden.

Voordat de Serie A stil werd gelegd, vonden er al enkele wedstrijden achter gesloten deuren plaats: onder meer de kraker tussen Juventus en Internazionale werd in een leeg stadion afgewerkt. Het openbare leven in Italië is al enige tijd stilgelegd en de voetbalcompetities lijken voorlopig ook niet hervat te kunnen worden. Desondanks zouden sommige clubs overwegen om begin mei weer in training te gaan.