Sparta wil geen 20 clubs in Eredivisie: Praktisch nauwelijks te doen

Sparta wil geen 20 clubs in Eredivisie: "Praktisch nauwelijks te doen"

21-04-2020 21:46
134

Sparta hoopt niet dat de KNVB besluit om volgend seizoen twintig in plaats van achttien clubs toe te laten tot de Eredivisie. Nu de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie niet worden uitgespeeld moet er worden bepaald of er clubs degraderen en promoveren.

Op basis van de stand zouden RKC Waalwijk en ADO Den Haag uit de Eredivisie degraderen en SC Cambuur en De Graafschap promoveren. Er stonden nog negen wedstrijden op het programma, dus theoretisch zou er nog een hoop kunnen veranderen.

Er is al gespeculeerd over twintig clubs in de Eredivisie: dus wel promovendi, maar geen degradanten. Sparta ziet dat niet zitten. "We zijn voorstander van achttien clubs in de Eredivisie", zegt directeur Manfred Laros tegen het Algemeen Dagblad.

"Eenvoudigweg omdat het praktisch nauwelijks te doen is om een competitie met twintig ploegen te hebben in de wetenschap dat er volgende zomer een EK is en tot die tijd ook nog beker- en Europese duels moeten worden gespeeld door veel van onze clubs", zegt Laros. "Bovendien vinden wij dat de eerste divisie ook een waardige competitie moet blijven. Met zestien ploegen is dat niet het geval."