FC Utrecht in opstand: 'Misschien hebben ze nog wat tegoed, iets met Wamberto'

FC Utrecht in opstand: 'Misschien hebben ze nog wat tegoed, iets met Wamberto'

24-04-2020 19:27 Laatste update: 19:28
127

Frans van Seumeren heeft furieus gereageerd op de beslissing van de KNVB over de afwikkeling van de competitie. De grootaandeelhouder van FC Utrecht weigert te accepteren dat zijn club – ondanks een zesde plek in de Eredivisie, een inhaalwedstrijd tegoed én de bekerfinale voor de boeg – naast Europees voetbal grijpt.

De Domstedelingen hebben dan ook al aangekondigd naar de rechter te zullen stappen. "Wij gaan natuurlijk alle advocaten inschakelen die maar kunnen om dit aan te vechten", laat Van Seumeren vrijdag weten in Een Berg Sport op RTV Utrecht. Volgens de zakenman kan de bekerfinale tegen Feyenoord ook best na 1 september – wanneer er volgens de huidige vooruitzichten weer gevoetbald mag worden – ingepland kan worden, in plaats van de Johan Cruijff Schaal. "Wat maakt dat uit? Natuurlijk, waarom zou dat niet kunnen?"

Wedden

Meer odds

Advocaat Jan Kabalt denkt dat het beroep van FC Utrecht kans van slagen heeft. De jurist wijst op artikel 50 van het competitiereglement, waarin staat dat de KNVB in 'onvoorziene gevallen' een winnaar kan aanwijzen. "Volgens mij heeft FC Utrecht nog een dennenappel tegoed van de KNVB. Iets met buitenspel van Wamberto en zo, uit een ver verleden (2002, red.). Misschien kunnen ze dat ook meegeven", knipoogt hij.