'Bij Ajax zei iedereen tegen me: faka, Josh? Ik dacht dat ze me uitscholden'

'Bij Ajax zei iedereen tegen me: faka, Josh? Ik dacht dat ze me uitscholden'

Gepubliceerd: vrijdag 29 mei 2020 om 15:39vr 29-05-2020 om 15:39

Joshua Pynadath gaat Ajax komende zomer verlaten en maakt de balans op na vijf jaar in de Amsterdamse jeugdopleiding. De achttienjarige Amerikaan kijkt met voldoening terug op zijn tijd bij Ajax.

Pynadath had de Verenigde Staten in 2013 de rug toegekeerd om bij Real Madrid te gaan voetballen: twee jaar later vertrok hij naar Ajax. De Amerikaanse jeugdinternational kon zijn geluk niet op. "Dat was een mooi moment, ik was echt blij", vertelt hij aan Ajax TV. "Iedereen weet dat Ajax de beste jeugdopleiding ter wereld heeft. Als je jezelf wil ontwikkelen, moet je echt naar Ajax gaan."

Daar komen echter wat cultuurshocks bij kijken, heeft Pynadath zelf ook ondervonden. "Fietsen in Amsterdam... Ik stap mijn hotel uit, ik kijk naar links en ik zie tien fietsers voorbij komen. Dat was mijn eerste moment", aldus de buitenspeler, die ook de Amsterdamse straattaal niet meteen onder de knie had. "Op mijn eerste dag bij Ajax bracht de trainer mij naar de kleedkamer. Hij gaf iedereen een boks. Iedereen zei: faka, Josh? Het klonk alsof iedereen mij recht in mijn gezicht uitschold. Maar nu begrijp ik het. Het is gewoon: hello, what's up?"

Pynadath kwam uiteindelijk tot acht Keuken Kampioen Divisie-optredens namens Jong Ajax. Komende zomer gaat hij een nieuwe uitdaging aan, maakten zijn belangenbehartigers onlangs al bekend in gesprek met Ajax Showtime.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws