'Ik zie kansen voor Feyenoord, bij Ajax maak ik van 250 miljoen een miljard'

'Ik zie kansen voor Feyenoord, bij Ajax maak ik van 250 miljoen een miljard'

15-06-2020 07:20 Laatste update: 07:23
83

Zakenman en Feyenoord-fan Edwin van Leeuwen (53) volgt de belangstelling van de Amerikaanse investeringsmaatschappijen voor 'zijn' club met grote interesse. Hij ziet kansen voor Feyenoord.

Van Leeuwen verkocht ooit het bedrijf UNIT4 voor 1,4 miljard euro aan Amerikaanse investeerders en bood zichzelf al aan bij Feyenoord. Hij ziet een Amerikaanse overname in Rotterdam-Zuid best zitten.

"Het Rotterdamse in Feyenoord mag nooit verdwijnen. Feyenoord mag ook nooit een kil bedrijf worden. Maar je hoeft niet alleen Feyenoord-gebonden bestuurders te hebben", benadrukt Van Leeuwen in De Telegraaf. "Ik vertel dit verhaal ook niet alleen omdat ik Feyenoorder ben. Ik zie gewoon de kansen. Zet me bij Ajax neer en ik maak van 250 miljoen een miljard."

Volgens Van Leeuwen zien de investeerders de potentie. "Feyenoord is een voetbalbedrijf waar veel meer kan gebeuren. Geloof me, Amerikanen zoeken bedrijven waar het een rommel is. Als je echt een topbedrijf hebt, komen ze niet, want het betekent dat er niks te halen valt. Ze zoeken bedrijven waar het vele malen beter kan. Feyenoord is zo'n bedrijf."