'Ajax jaagt op handtekening jongste doelpuntenmaker uit Deense Superligaen'

'Ajax jaagt op handtekening jongste doelpuntenmaker uit Deense Superligaen'

Gepubliceerd: donderdag 9 juli 2020 om 15:10do 09-07-2020 om 15:10

Laatste update: donderdag 9 juli 2020 om 15:19do 09-07-2020 om 15:19

Ajax heeft zijn oog laten vallen op het zestienjarige talent Jeppe Kjaer Jensen van het Deense AC Horsens. Kjaer geldt als een van de grootste talenten van de Deense competitie.

Dat is Ajax ook opgevallen, zo weet Horsens Folkeblad. Kjaer debuteerde op zijn zestiende verjaardag in het eerste elftal van Horsens en schoot zichzelf al snel de recordboeken in: de buitenspeler is de jongste doelpuntenmaker uit de geschiedenis van de Superligaen, het hoogste niveau in Denemarken.

Ajax zou al gesprekken gevoerd hebben met vertegenwoordigers van Horsens. Kjaer staat nog tot 31 december 2021 onder contract bij de Deense club, dus Ajax zal met een vergoeding moeten komen willen ze de vleugelaanvaller overnemen. Het Deense Tipsbladet gaat zelfs nog een stap verder: Ajax zou 'ondersteboven zijn van Kjaer Jensen'. Er zou ook al een Amsterdamse delegatie op de training van Horsens aanwezig zijn geweest om te kijken naar Kjaer.

Kjaer, geboren op 1 maart 2004, kwam tot nu toe negen keer in actie voor het eerste elftal van Horsens. Hierin maakte hij één doelpunt en gaf hij drie assists.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws