Mourinho haalt weer uit: 'Voor die clubs is het makkelijk, ze breken de regels'

Mourinho haalt weer uit: 'Voor die clubs is het makkelijk, ze breken de regels'

18-07-2020 09:45
28

José Mourinho heeft zich opnieuw zeer kritisch uitgelaten over de beslissing van het CAS om de Europese schorsing van Manchester City terug te draaien. De Portugese manager van Tottenham Hotspur stelt dat 'sommige clubs gewoon de regels breken'.

"Voor sommige clubs is het makkelijk", zegt Mourinho tegen The Guardian. "Je breekt gewoon de regels, vergeet Financial Fair Play en spendeert wat je wil om de beste spelers te krijgen. Simpel. Maar voor andere clubs is het moeilijker. Je wilt de regels volgen. Je wilt niet met argusogen aangekeken worden, omdat je de regels breekt en niet eerlijk speelt. Voor zulke clubs is de situatie gecompliceerder."

Wedden

Meer odds

Daarmee sneert Mourinho opnieuw naar Manchester City. Hij noemde de beslissing van het CAS eerder al 'een ramp'. De Portugees stelt dat Spurs door de coronacrisis in een lastige situatie zit op de transfermarkt. De Londenaren willen zich onder meer versterken met Pierre-Emile Højbjerg, die ook in beeld is bij Everton en Ajax. Daarnaast staat de Zuid-Koreaan Min-jae Kim hoog op het lijstje. De verdediger werd eerder in verband gebracht met PSV.

"Het belangrijkste is dat we realistisch zijn", stelt Mourinho. "We moeten kijken naar de mogelijkheden op de markt, kijken naar clubs die willen verkopen en die spelers te vinden die hun laatste contractjaar ingaan, waardoor clubs bereid zijn tot creatieve deals."