Feyenoord en FC Twente stellen supporters in De Kuip teleur

16-08-2020 16:22
151

De wedstrijd tussen Feyenoord en FC Twente in De Kuip is geëindigd in gelijkspel. Een saai duel eindigde in 0-0.

Feyenoord trad opnieuw aan met twee verschillende formaties, om zo alle spelers de kans te geven om ritme op te doen. Ian Smeulers maakte zijn basisdebuut voor Feyenoord en ook Ramon Hendriks kreeg een kans van Dick Advocaat. Twente speelde met de beoogde basiself. Nathan Markelo maakte zijn debuut voor de club uit Enschede.

Feyenoord liet vorige week een sterke indruk achter tegen Sparta (3-0), maar zondag was alles anders. De eerste grote kans was voor Marouan Azarkan. Het was overduidelijk dat het een oefenwedstrijd was. Beide ploegen waren niet scherp en haalden geen hoog niveau. Na een half uur kregen zowel Feyenoord (Toornstra) en Twente (Menig) mogelijkheden om te scoren, maar veel verder dan dat kwamen beide teams niet.

Veel spectaculairder werd het er in de tweede helft niet op. Wouter Burger kreeg namens Feyenoord een kleine kans en vlak voor tijd maakte doelman Nick Marsman een vrije trap van Twente op de rand van de zestien onschadelijk. Na negentig minuten werd een einde gemaakt aan een teleurstellende wedstrijd.