'Fortuna wil vacature op rechtsbuiten invullen met Feyenoorder Summerville'

'Fortuna wil vacature op rechtsbuiten invullen met Feyenoorder Summerville'

16-08-2020 23:27
47

Fortuna Sittard wil met Feyenoord in gesprek over Crysencio Summerville. De Limburgers zijn op zoek naar een nieuwe rechtsbuiten en zouden de 18-jarige vleugelaanvaller, die vorig seizoen op huurbasis voor ADO speelde, wellicht willen huren.

Dat schrijft het lokale ZO-NWS. Summerville zou 'op de lijst staan' van eventuele versterkingen bij de Eredivisionist en vooral de positie van rechtsbuiten heeft daarbij prioriteit. Goed ingevoerde bronnen laten weten aan het Limburgse medium dat de talentvolle Feyenoord-aanvaller in het Fortuna-vizier gehouden wordt.

Summerville zou als een 'hele interessante speler' worden gezien om de selectie te versterken, maar technisch manager Sjors Ultee wil niet ingaan op zijn naam. "Wat ik wel hierover kan zeggen is dat we op dit moment de prioriteit hebben liggen bij het aantrekken van een centrale spits", laat hij weten. "Dat is namelijk een positie die financieel gezien duurder zal zijn ook. Als dat geregeld is, dan zullen we de positie van rechtsbuiten verder gaan invullen."

Vorig seizoen beleefde Summerville bij ADO Den Haag zijn definitieve doorbraak. Feyenoord liet hem een jaar op huurbasis rijpen in de Eredivisie en die kans greep het jonge talent met beide handen aan: in 22 wedstrijden was hij van de partij namens ADO, waarin hij twee doelpunten maakte.