Van Gaal zet vraagtekens bij Barça-transfer Memphis: 'Het wordt moeilijk'

Van Gaal zet vraagtekens bij Barça-transfer Memphis: 'Het wordt moeilijk'

10-09-2020 16:47
59

Louis van Gaal is niet volledig overtuigd van een transfer van Memphis Depay naar FC Barcelona. De De voormalige bondscoach werkte bij Oranje en Manchester United met de 26-jarige aanvaller uit Moordrecht.

"Het is altijd een vraagteken", zegt Van Gaal tegen Tuttomercatoweb over de mogelijke overstap van Memphis naar Barça. "Hij is een interessante speler, vooral als hij de vrijheid krijgt. Maar hij moet zich aanpassen aan een nieuwe cultuur en nieuw team. Het eerste jaar is altijd het moeilijkst. Kijk naar Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong."

Memphis maakte in 2017 de overstap van PSV naar Manchester United, maar kon de hooggespannen verwachtingen in Engeland niet waarmaken. Ook Van Gaal kreeg hem niet aan de praat, waarna de huidige Oranje-spits naar Olympique Lyon vertrok. In Frankrijk speelde hij zich weer in de kijker bij de Europese top. Ronald Koeman zou hem dolgraag naar Barça halen.

Ook over Koeman heeft Van Gaal een mening. "Ik denk dat hij een goede trainer is. Hij heeft natuurlijk een verleden als speler van Barça en dat geeft hem meer krediet. Maar het zal niet makkelijk voor hem worden."