Onbegrip over Van de Beek-transfer: 'Waarom heb je hem dan nodig?'

Onbegrip over Van de Beek-transfer: 'Waarom heb je hem dan nodig?'

23-09-2020 08:43 Laatste update: 09:52
59

Peter Crouch snapt niets meer van het transferbeleid van Manchester United. De oud-international van Engeland verbaast zich in de Daily Mail over het aantrekken van Donny van de Beek.

De middenvelder werd onlangs voor 39 miljoen euro plus bonussen overgenomen van Ajax. "Ik had deze zomer weer goede hoop voor United, maar ik begrijp helemaal niets van wat ze aan het doen zijn op de transfermarkt", aldus Crouch.

"Ze halen goede spelers zoals Donny van de Beek, maar het lijkt wel alsof ze geen strategie hebben", vervolgt de oud-spits. "Als je Paul Pogba en Bruno Fernandes hebt, waarom heb je dan Van de Beek nodig? Waarom halen ze geen spits, zoals Raúl Jiménez van Wolves? De verdediging heeft ook versterking nodig, dus waarom richten ze zich op Jadon Sancho in plaats van een goede partner voor Harry Maguire?"

"Sancho is geweldig, maar hoeveel beter is hij dan Anthony Martial, Marcus Rashford en Mason Greenwood, die allemaal op die positie kunnen spelen? De honderd miljoen die ze in Sancho willen steken, kunnen ze beter op andere manieren investeren", aldus Crouch.

Van de Beek maakte dinsdag zijn basisdebuut voor Manchester United tegen Luton Town in het bekertoernooi. De Engelse pers gaf de middenvelder een ruime voldoende voor 'man of the match-performance'.

No Poll