'Van tien naar zeven miljoen. Daar past Götze voor. Maar PSV heeft hem wel...'

'Van tien naar zeven miljoen. Daar past Götze voor. Maar PSV heeft hem wel...'

07-10-2020 07:00 Laatste update: 07:01
277

De Nederlandse kranten raken niet uitgepraat over de transfer van Mario Götze naar PSV. De komst van de Duitse wereldkampioen had niemand zien aankomen. VoetbalPrimeur doet een rondje langs de ochtendkranten.

'Een megastunt, als je bedenkt dat diezelfde Götze in januari besloot zijn contract bij Borussia Dortmund niet te verlengen', schrijft De Telegraaf woensdag. 'Die Borussen wilden wel met hem door, maar tegen andere voorwaarden. Volgens het Duitse Bild moest hij terug in salaris. En niet zomaar. Nee, van tien miljoen euro naar zeven miljoen euro. Daar paste Götze voor. Maar PSV heeft hem wel weten te strikken…'

Dat Götze al jaren niet een heel seizoen basisspeler is geweest, is volgens De Telegraaf een probleem dat te overkomen is. 'De Eredivisie kent niet het tempo van de Bundesliga en aan de bal bleek Götze nog immer een virtuoos. Het is de vraag wat hij kan brengen bij de club waar de Duitse trainersstaf een grote hand heeft gehad in zijn komst. Yann-Benjamin Kugel, de fysiektrainer van PSV, was de man die ooggetuige was van de winnende goal van Götze tegen Argentinië in de verlenging (1-0). Hem wacht de schone taak Götze fit te krijgen (of houden) voor voldoende duels en prestaties bij PSV', aldus de ochtendkrant.

'Dé transfer van de zomer in Nederland'
Het Algemeen Dagblad kopt groot: 'PSV stunt met Weltmeister'. De krant noemt het een 'sensatie bij PSV'. 'Dat hij voor twee jaar tekent is meteen dé transfer van deze zomer in Nederland. Althans in naam. Want de 28-jarige Götze kent iedereen als de man die Duitsland op het WK 2014 in de verlenging van de finale ten koste van Argentinië (1-0) naar de wereldtitel schoot', aldus het AD.

'Met het halen van Götze zijn de ambities van PSV duidelijk: de club wil na het mislukte vorige seizoen weer vol om de titel meestrijden. En daarbij wordt alles uit de kast gehaald én drukt trainer Schmidt een zwaar stempel op het transferbeleid', schrijft de krant, die een hangende rol voor Götze voorspelt.

'De kans lijkt groot dat Götze in Eindhoven vanaf rechts gaat spelen. Daar schuift trainer Roger Schmidt in zijn eerste maanden nog volop met spelers in zijn 4-2-2-2-systeem. Mauro Júnior speelde in die rol van hangende flankspeler met vrijheid om naar binnen te komen. Net als de 17-jarige Noni Madueke, de inmiddels verhuurde Ritsu Doan en ook het talent uit eigen kweek Mohamed Ihattaren. Het is de vraag wat de komst van Götze voor de Oranje-international betekent.'

'Duitse orkaan bij PSV'
Het Eindhovens Dagblad zag PSV 'even wereldnieuws worden'. 'De transfer van Götze bewijst opnieuw dat er geen Duitse wind, maar een Duitse orkaan is gaan waaien bij PSV. Als het aan coach Schmidt had gelegen, was ook de Sloveense middenvelder Kevin Kampl (eveneens van RB Leipzig) naar Eindhoven gekomen, maar hij was financieel echt onhaalbaar. Normaal gesproken zou dat ook voor Götze gelden, maar hij is een zogeheten 'buitenkansje' en was transfervrij na een periode bij Borussia Dortmund', aldus het ED.