Marca: 'oorlog' tussen Barça-leiding en spelers, voorstel van tafel geveegd

Marca: 'oorlog' tussen Barça-leiding en spelers, voorstel van tafel geveegd

Gepubliceerd: maandag 19 oktober 2020 om 18:48ma 19-10-2020 om 18:48

Laatste update: maandag 19 oktober 2020 om 18:50ma 19-10-2020 om 18:50

De situatie bij FC Barcelona is allesbehalve rustig. De leiding van de club heeft aan de spelers gevraagd om voor de tweede keer een gedeelte van hun salaris in te leveren vanwege de financiële problemen door het coronavirus. Het overgrote deel van de voetballers gaat hier echter niet mee akkoord.

Volgens Marca is er een 'oorlog' tussen de Barça-leiding en de spelers uitgebroken bij de club. Vorige week gaven de spelers aan niet te willen onderhandelen onder de huidige omstandigheden, maar het bestuur heeft maandag aangegeven dat de salarisverlagingen 'fundamenteel' zijn. 

Directeur 'human resources' van Barcelona, Gemma Biosca, heeft de spelers maandag een brief gestuurd waarin aangegeven wordt dat de club achter het verzoek tot salarisverlaging blijft staan. De Spaanse grootmacht gaat er sowieso over onderhandelen en wil dat met slechts één speler doen, die de rest van de selectie moet vertegenwoordigen.

'Er is geen bepaling of juridische reden die het rechtvaardigt om deze maatregelen, op basis van economische oorzaken, aan verschillende onderhandelingtafels te bespreken. Het zou in tegenspraak zijn met het bereiken van een bepaald doel om de levensvatbaarheid van de club te bepalen', valt er in de brief, in handen van Marca, te lezen.

De Barcelona-leiding geeft aan dat de situatie van de club de afgelopen maanden is verslechterd, 'net als bij andere Europese clubs'. De spelers van het eerste elftal zijn desondanks niet van plan te onderhandelen en houden hun poot stijf. Een drietal spelers zou zich overigens wel kunnen vinden in de plannen van de club: Marc-André ter Stegen, Clément Lenglet en Frenkie de Jong.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Salarisverlagingen bij Barcelona: rechtvaardig of niet?

Ja, het is nodig om het hoofd boven water te houden
55%
Nee, dat slaat nergens op
45%
(1184 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws