'Koeman zet koerswijziging in en verandert drie dingen bij FC Barcelona'

'Koeman zet koerswijziging in en verandert drie dingen bij FC Barcelona'

12-12-2020 11:03
50

Ronald Koeman gooit het roer om bij FC Barcelona, meldt SPORT. De 57-jarige Zaandammer heeft besloten een aantal dingen anders te doen om zijn ploeg weer op de rit te krijgen.

Barcelona en Koeman liggen na vier nederlagen in tien competitiewedstrijden onder vuur. Ook de Champions League-afgang tegen Juventus heeft niet bijgedragen aan de goede sfeer binnen de club. Volgens SPORT heeft Koeman besloten om zijn aanpak te wijzigen. Hij wil minder rouleren, vaker met een vaste basiself spelen en 'flexibel' zijn met de tactiek. Dat moet Barcelona er weer bovenop helpen.

Wedden

Meer odds

De tijd van rouleren is voorbij, aldus SPORT. Koeman zorgde regelmatig voor verbazing door steeds te sleutelen aan zijn elftal, maar zal nu vaker met een vaste ploeg aantreden. Hij begrijpt dat het belangrijk is om al zijn spelers binnenboord te houden, maar ook dat bepaalde sleutelfiguren vertrouwen nodig hebben, schrijft de krant. Koeman koos tot nu toe steevast voor 4-2-3-1, maar sluit het klassieke 4-3-3, waarmee Barcelona in het verleden successen behaalde, niet uit.

Barcelona speelt zondagavond in Camp Nou tegen Levante.