Advocaat benadrukt: 'Helemaal niet de bedoeling dat Linssen alles zou spelen'

Advocaat benadrukt: 'Helemaal niet de bedoeling dat Linssen alles zou spelen'

18-12-2020 16:23
102

Dick Advocaat geeft toe dat Nicolai Jörgensen niet in goeden doen is, maar de Deense spits staat zondag ook in de Eredivisie-topper tegen Vitesse in de basis. De trainer van Feyenoord ziet geen geschikte alternatieven voor zijn spits, die dit seizoen pas één keer scoorde.

"Iedereen kan zien dat Nicolai niet in zijn beste vorm zit, dat ziet hij zelf ook wel. Maar hij is niet de enige. En hij heeft het geluk dat de jongens die achter hem staan in mijn ogen nog niet zo ver zijn om te beginnen", zegt Advocaat op de persconferentie over Jörgensen. "Dan zou ik een middenvelder in de spits moeten zetten. Daar denk ik niet over na, dus hij speelt tegen Vitesse."

Ook Bryan Linssen heeft zijn draai nog niet gevonden sinds zijn overstap van Vitesse. Waar dat aan ligt, kan Advocaat niet zeggen. "Dat is een goede vraag, dat weet hij zelf ook niet. Maar we moeten niet vergeten dat er vorig seizoen negen tot elf spelers zijn weggegaan, dus we moesten de selectie aanvullen. We hebben Linssen en Mark Diemers gehaald om de concurrentie te vergroten, maar die jongens hebben alles gespeeld, wat eigenlijk helemaal niet de bedoeling was. Daar moet je ook respect voor hebben."

Wel geeft Advocaat toe dat de basisplek van de Limburger op de tocht staat. "Linssen weet ook dat het beter moet, dat is duidelijk. Als straks Luis Sinisterra en Ridgeciano Haps terug zijn, heeft hij meer concurrentie. Maar die zijn er nog niet."