Ten Hag neemt Promes weer mee: 'We hadden wat eisen en voorwaarden'

Ten Hag neemt Promes weer mee: 'We hadden wat eisen en voorwaarden'

20-12-2020 14:44
39

Erik ten Hag heeft Quincy Promes weer in genade aangenomen. De aanvaller ging na zijn vrijlating in gesprek met zijn trainer – én met de Ajax-directie – en is zondag weer geselecteerd voor het uitduel met ADO Den Haag.

Ten Hag had Promes van tevoren al telefonisch gesproken, maar wilde hem ook in de ogen kijken. "Hoe staat zijn koppie ervoor? We hadden ook wat eisen en voorwaarden. Maar het zag er prima uit", aldus de Ajax-trainer in gesprek met FOX Sports. Ten Hag wilde niet dieper ingaan op die eisen en voorwaarden. "Dat is tussen de speler en de trainer en de staf, hoe we met elkaar omgaan. Je mag invullen wat je wil, maar zoals ik al zei: dat is dus tussen de trainer en de spelers."

De beslissing om Promes na zijn arrestatie weer op te nemen in de wedstrijdselectie zorgde niet voor twijfel bij Ten Hag. "We kregen de bevestiging dat hij er goed voor staat. We hebben hem weer opgenomen in de groep, hij heeft weer getraind en hij is er klaar voor. Ik had het al aangekondigd: als hij er goed voorstaat en als hij voldoet aan de eisen, dan kan hij meedoen."