Barça en Messi ondernemen juridische stappen tegen El Mundo na lekken contract

Barça en Messi ondernemen juridische stappen tegen El Mundo na lekken contract

31-01-2021 12:10 Laatste update: 12:51
97

FC Barcelona gaat juridische stappen ondernemen tegen de krant El Mundo, nadat de contractgegevens van Lionel Messi werden gelekt. De krant pakte groot uit met het nieuws van Messi, die in vier jaar 555 miljoen euro zou verdienen bij Barça.

'Gezien de informatie die vandaag in de krant El Mundo is gepubliceerd met betrekking tot het contract tussen Barcelona en Messi, heeft Barcelona besloten juridische stappen te ondernemen tegen de krant voor eventuele schade die kan worden veroorzaakt als gevolg van deze publicatie', valt er te lezen op de clubwebsite van Barça.

'Barcelona betreurt dat deze informatie openbaar is gemaakt, aangezien het een exclusief privédocument is', valt er verder te lezen. 'Barcelona betuigt zijn steun aan Messi, vooral in het licht van elke poging om zijn imago in diskrediet te brengen.' De Spaanse grootmacht ontkent de bedragen die door El Mundo genoemd werden niet.

El Mundo kopte zondagmorgen 'El contrato faraónico que arruina al Barça', oftewel: 'het immense contract dat de Catalanen ruïneert'. Presidentskandidaat Victor Font nam het al op voor Messi. 'Messi heeft elke euro die Barcelona heeft uitgekeerd volledig verdiend', gaf hij aan op Twitter.