Brobbey wekt onbegrip bij Ajax: 'Die talenten slagen niet in het buitenland'

Brobbey wekt onbegrip bij Ajax: 'Die talenten slagen niet in het buitenland'

04-02-2021 14:35 Laatste update: 14:49
137

Erik ten Hag begrijpt niet dat Brian Brobbey er voor kiest om Ajax te verlaten. De trainer van de Amsterdammers benadrukt dat de jonge spits zelf een keuze moet maken over zijn toekomst, maar wijst ook op alle andere jonge spelers die hem voorgingen.

De trainer kan zich wel een beetje in Brobbey verplaatsen. "Er zitten twee kanten aan dit verhaal: sportief en financieel", zegt Ten Hag op een persconferentie ter voorbereiding op de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. "Vanuit financieel oogpunt en de achtergrond van die jongens kan ik mij goed voorstellen dat ze tot deze keuze komen."

Naar aanleiding van een lijst die Voetbal International publiceerde denkt de Tukker echter dat Brobbey een verkeerde keuze maakt. "Volgens het lijstje van VI slagen deze talenten allemaal niet in het buitenland. Het is veel beter om je in je eigen omgeving te ontwikkelen en dan de volgende stap te maken. Dat zegt denk ik alles."

Dat de 19-jarige spits gaat vertrekken, zal er niet voor zorgen dat hij minder speeltijd krijgt. "Hij is lid van de kleedkamer en als hij de beste is, zal hij spelen", belooft Ten Hag. "Ik vind het zeker spijtig dat hij vertrekt, maar ik respecteer zijn keuze. Het talent dat hij heeft is van hemzelf en niet van de club. Als hij denkt dat hij bij een andere club beter af is, dan moet je dat respecteren."