Ten Hag over 'Champions League-affiche' tussen Ajax en Roma: 'Proces versnellen'

Ten Hag over 'Champions League-affiche' tussen Ajax en Roma: 'Proces versnellen'

19-03-2021 17:24 Laatste update: 17:25
26

Erik ten Hag heeft zin in het Europa League-tweeluik van zijn Ajax tegen AS Roma. De oefenmeester ziet het als een 'Champions League-affiche' in de Europa League en denkt dat het dicht bij elkaar gaat liggen.

Het wordt de eerste keer in het Stadio Olimpico van Roma voor Ten Hag. "Daar ben ik nog nooit geweest... Maar dat gaat niet lang meer duren", vertelt Ten Hag met een lach in gesprek met het clubkanaal. "Het is een geweldig affiche, AS Roma - Ajax. Daar kijken we naar uit, twee traditionele clubs tegen elkaar. Het is een Champions League-affiche."

Ten Hag wil Roma niet vergelijken met de andere clubs die op dit moment nog actief zijn in de Europa League. "In de laatste acht van de Europa League zijn er natuurlijk geen zwakke tegenstanders meer. Dat betekent vaak dat wedstrijden in evenwicht zijn, dan gaat de vorm van de dag bepalen."

Dit Europese seizoen moet Ajax een volgende stap zetten, zo geeft Ten Hag aan. De ambitie om door te groeien is sterk aanwezig in Amsterdam. "We zijn bezig om een heel sterk team te bouwen voor de komende jaren. Dit soort wedstrijden, dat geeft een prikkel. Het kan het proces doen versnellen. Die uitdaging gaan we graag aan", sluit Ten Hag af.