Kluivert gaat voor hoogst haalbare: 'Een EK winnen met je land is prachtig'

Kluivert gaat voor hoogst haalbare: 'Een EK winnen met je land is prachtig'

23-03-2021 08:35
17

Justin Kluivert denkt dat de Nederlandse talenten een serieuze kans maken op de Europese titel. De 21-jarige aanvaller van RB Leipzig debuteerde drie jaar geleden al voor Jong Oranje, destijds speelde hij onder meer samen met Frenkie de Jong en Denzel Dumfries.

"Van deze selectie kom ik hier denk ik al het langst. Ik ben blij om erbij te zitten. Een EK is iets heel moois om mee te maken", zegt Kluivert tegen Voetbal International. "Er doen goede landen mee: Engeland, Frankrijk, Spanje, Portugal en wij horen ook bij de ploegen die iets moois kunnen bereiken. Ik denk dat wij zeker in de top mee kunnen, daar heb ik veel vertrouwen in."

Wedden

Meer odds

Kluivert moet eerst de poulefase doorkomen met Jong Oranje. "Wie weet kunnen we dan de beker aan het einde optillen. Als ik naar dit team kijk, vind ik dat dat zeker mogelijk is. Het moet ons doel zijn en dat is het ook." Voor de oud-Ajacied zou het zijn eerste prijs zijn. "Dat zou heel speciaal zijn. Een EK winnen met je land is prachtig."

De ploeg van Erwin van de Looi neemt het woensdag op tegen Roemenië. De andere tegenstanders in de groep zijn Duitsland en Hongarije.