Hulp voor Ihattaren bij PSV: 'Zo ongelooflijk getalenteerd, hij kan de top halen'

Hulp voor Ihattaren bij PSV: 'Zo ongelooflijk getalenteerd, hij kan de top halen'

24-03-2021 16:38
36

Het is belachelijk dat Mohamed Ihattaren wordt afgeschreven door sommige mensen. Dat stelt Noni Madueke, die een goede klik heeft met zijn veelbesproken leeftijdgenoot bij PSV en hem probeert te helpen.

"Wij zijn heel close", zegt Madueke tegen Voetbal International over zijn band met Ihattaren. "Ik vind het belachelijk dat mensen Mo nu al afschrijven. Hij weet heus wel dat hij sommige dingen beter had moeten doen. Maar hoe Mo er in de media van langs krijgt, daar snap ik niets van. Hij is pas negentien jaar en het is duidelijk dat hij een moeilijke periode doormaakt. Mo heeft een jaar geleden zijn vader verloren. Dat doet iets met je."

Madueke vindt Ihattaren, die zich deze week niet hoefde te melden bij het Nederlands elftal en Jong Oranje, een 'geweldige speler'. "En ik heb geen enkele twijfel dat hij goed zal zijn in de toekomst. Welk pad hij ook kiest, als hij zich focust, komt het helemaal goed. Hij is op dit moment een speler die veel vertrouwen nodig heeft. Van de trainer en de spelers om hem heen."

Zelf heeft de Engelse revelatie van PSV dat naar eigen zeggen minder nodig. Hij probeert Ihattaren te helpen. "Natuurlijk kan hij een stap maken als het op een professionele houding aankomt. Maar hij wordt nu als een slechte jongen afgeschilderd. Hij is het tegenovergestelde. Mo is een goede speler die gewoon wat slimmer moet zijn in de dingen die hij doet. Daar probeer ik hem mee te helpen door er met hem over te praten. Aan het eind moet hij het zelf doen. Hij heeft wat stapjes in zijn mentaliteit te zetten, als hij dat gaat doen, haalt hij de top. Pfff, Mo is zo ongelooflijk getalenteerd. Hij wil zijn potentie echt niet verkwisten."