Oranje-frustraties bij De Ligt: 'Dat moet hij heel knap gedaan hebben...'

Oranje-frustraties bij De Ligt: 'Dat moet hij heel knap gedaan hebben...'

24-03-2021 20:25 Laatste update: 20:43
62

Oranje moet in de spiegel kijken, vindt Matthijs de Ligt. De verdediger constateert dat het WK-kwalificatieduel met Turkije (4-2) op 'details' is beslist.

"Ze zijn vijf keer in onze zestien geweest en die ballen vallen net binnen, terwijl dat bij ons niet gebeurde", analyseert De Ligt bij de NOS. "De eerste twee goals moeten we goed analyseren. Het begint bij een corner en eindigt in ons strafschopgebied... Dat doen we niet goed."

Wedden

Meer odds

Vooraf hadden de Oranje-internationals elkaar nog ingepeperd dat de WK-kwalificatiereeks goed begonnen moest worden. "Dit is zo belangrijk, start nou goed, zeiden we tegen elkaar. Ik snap heel goed dat je zegt dat we het niet uitstraalden", vervolgt de verdediger, die spreekt van een 'flinke klap'. "Het gaat op details op dit niveau. Maar de WK-kwalificatie is nog niet voorbij. We moeten zorgen dat we beter worden."

De Ligt dacht op slag van rust de 2-1 binnen te koppen, maar de arbitrage floot niet voor een goal. "Ik kop die bal op de paal en de speler die de bal weghaalt staat achter de lijn. Dan moet hij het heel knap gedaan hebben, wil hij die bal eruit koppen. Maar er valt weinig over de discussiëren, want er is geen VAR. We hebben dit aan onszelf te wijten."