Memphis moppert na dikke overwinning: 'De bal was stroef, het veld was stroef...'

Memphis moppert na dikke overwinning: 'De bal was stroef, het veld was stroef...'

30-03-2021 23:26 Laatste update: 31-03-2021 00:09
31

Ondanks het feit dat Oranje met 0-7 won op bezoek bij Gibraltar, was Memphis Depay na afloop van de wedstrijd niet blij. De 27-jarige aanvaller had last van de omstandigheden tijdens de wedstrijd.

Voor de camera van de NOS krijgt Memphis de vraag of er wel iets leuks was aan het duel met Gibraltar. "Je wil gewoon super veel doelpunten maken. Als dat dan uitblijft, kan dat frustratie brengen", antwoordt Memphis. "Ze willen ook voor alles een overtreding. Dit zijn gewoon lastige wedstrijden. Ik heb ook een paar jaar niet op kunstgras gespeeld. De bal was stroef, het veld was stroef..."

"We creëerden wel wat kansen, maar die gaan er uit de kluts niet in en de keeper pakte volgens mij ook twee goede ballen", vervolgt Memphis. Vervolgens krijgt hij de vraag of Oranje de goalie van Gibraltar zelf niet goed maakte, door niet scherp met de kansen om te gaan. "Misschien heb je daar wel gelijk in", antwoordt Memphis.

Ondanks de niet ideale omstandigheden, wist Oranje zeven keer te scoren tegen Gibraltar. Bij rust stond het echter nog maar 0-1. Toch was de stemming in de Oranje-kleedkamer goed in de pauze. "Die spirit zal altijd goed blijven in de kleedkamer, omdat we daar gewoon super veel aandacht aan besteden", stelt Memphis. "We besteden er met zijn allen energie aan. De teamspirit vindt ik hartstikke goed en dat zal zo blijven."