'Ik lees geen Nederlandse kranten, maar er is geen enkel probleem bij Feyenoord'

'Ik lees geen Nederlandse kranten, maar er is geen enkel probleem bij Feyenoord'

31-03-2021 15:30
32

João Teixeira heeft begrip voor het loonoffer dat alle medewerkers binnen Feyenoord is opgelegd. Dat laat de Portugese aankoop weten aan RTV Rijnmond. Van onvrede in de spelersgroep is volgens hem geen sprake.

"Er schijnt veel over gezegd te zijn, ook al lees ik de Nederlandse kranten niet", zegt Teixeira over de veelbesproken salarisreductie bij Feyenoord. "Maar ik verzeker je dat er geen enkel probleem is onder de spelers. We staan 100 procent achter de club om hen te helpen. We zijn ons ervan bewust wat er gaande is in de wereld. Ook buiten Feyenoord en Nederland."

"Wij moeten elkaar helpen. Of het nu Feyenoord is of je buurman", vervolgt Teixeira. "Bekommeren om elkaar, want dit is een wereldwijd probleem. Dat is niet nederig, maar zo ben ik opgevoed door mijn ouders."

De Portugese middenvelder, die vorig jaar overkwam van Vitória Guimarães, zegt ook niets te weten van een slechte sfeer in De Kuip. "Natuurlijk willen we hoger staan op de ranglijst, maar er zijn nog zeven wedstrijden waarin we de Europa League moeten halen. Dat is belangrijk voor ons als spelers, maar ook voor de club. Een goed seizoen is het pas als je kampioen wordt. Maar als dat er niet in zit, zul je moeten knokken voor andere doelstellingen."