Wiegman reageert op Telegraaf-nieuws: Ik vind het eerlijk gezegd ongelooflijk

Wiegman reageert op Telegraaf-nieuws: "Ik vind het eerlijk gezegd ongelooflijk"

Gepubliceerd: vrijdag 9 april 2021 om 12:57vr 09-04-2021 om 12:57

Sarina Wiegman maakte acht maanden geleden bekend dat ze de Oranjevrouwen na de Olympische Spelen in Tokio gaat verlaten voor Engeland, maar de KNVB heeft nog altijd geen opvolger aangesteld. Wiegman kijkt ervan op.

De succesvolle bondscoach van de Oranje Leeuwinnen hoopt op korte termijn duidelijkheid te krijgen voor haar spelersgroep. "Dadelijk gaat het de voorbereiding (op de Zomerspelen, red.) doorkruisen en gaat het in de weg zitten", zegt Wiegman in De Telegraaf. "Het is soms onderwerp van gesprek. Dat is logisch."

In Zeist is men op zoek naar een 'Sarina-plus'. "Natuurlijk moet de KNVB op zoek naar de beste kandidaat, maar ik hoop inmiddels wel dat het snel rond is. Als er duidelijkheid is, geeft dat ook rust", zegt Wiegman. Lachend: "Mijn man zegt dat er geen Sarina-plus bestaat. Ik denk dat ik dat maar als een compliment beschouw."

Dat mannelijke trainers volgens De Telegraaf huiverig zijn om aan de slag te gaan als coach van de Oranjevrouwen, gaat er bij Wiegman niet in. "Dat is uit angst en angst is altijd een slechte raadgever. Ik vind het eerlijk gezegd ongelooflijk. Als je toch met dit team kan werken... Zó ambitieus, zó gedreven. Je mag je handjes dichtknijpen als je voor zo'n groep mag staan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws