Spaanse media en Atlético-voorzitter lyrisch: 'Ik denk dat Suárez doorgaat'

Spaanse media en Atlético-voorzitter lyrisch: 'Ik denk dat Suárez doorgaat'

23-05-2021 11:18
35

Luis Suárez beslist zelf over zijn toekomst bij Atlético Madrid. Dat vertelt voorzitter Enrique Cerezo, die hoopvol is dat de 34-jarige spits nog een seizoen bij de kersverse Spaanse kampioen blijft.

Suárez schoot Atlético zaterdag hoogstpersoonlijk naar de elfde landstitel in de historie. Hij maakte op bezoek bij Real Valladolid de winnende (1-2). "Luis Suárez is grandioos, geweldig en een fantastisch persoon", zegt Cerezo tegen Movistar. "Hij heeft dat op het veld bewezen en na de wedstrijd met zijn tranen en zijn emotie."

Wedden

Meer odds

"Hij is een geweldige speler, een geweldig persoon en een geweldige doelpuntenmaker", vervolgt Cerezo, die verwacht dat Suárez ook volgend seizoen voor de ploeg van coach Diego Simeone speelt. "Zijn contract is vernieuwd en het hangt alleen van hem af, of hij wil doorgaan of niet. Ik denk niet dat hij twijfels heeft. Hij kan doen wat hij wil. Ik denk dat hij vastberaden is om door te gaan."

Suárez was zaterdag geroerd door zijn succes met Atlético. Ook de Spaanse kranten zijn lyrisch over de Uruguayaan, die vorige zomer overkwam van FC Barcelona. 'Dit is de titel van Luis Suárez', stelt Marca, dat hem een 10 geeft voor zijn seizoen. 'Zonder zijn doelpunten zou het onmogelijk zijn geweest om de Spaanse titel te winnen. Hij heeft tijdens het slot van de competitie geleden, maar zijn prestatie is buitengewoon.'

Ook het Catalaanse Diario Sport maakt een diepe buiging. 'Suárez is de doorslaggevende killer in La Liga. De Uruguayaan is zo'n speler die er staat wanneer het team hem het meest nodig heeft.' Mundo Deportivo ziet eveneens dat de oud-Ajacied het verschil maakte. 'Het grootste verschil tussen het Atlético van dit seizoen en de voorbije jaren was Suárez. Hij hielp het team over dode punten heen en zorgde voor een mentaliteit, die voorgeen ongezien was in de ploeg van Simeone.'