Van Hanegem verbijsterd: 'Dan maar geen miljoenen, ik was naar huis gevlogen'

Van Hanegem verbijsterd: 'Dan maar geen miljoenen, ik was naar huis gevlogen'

30-05-2021 21:10
97

Willem van Hanegem heeft de soap rondom Ronald Koeman met verbijstering gevolgd. Als De Kromme in de schoenen van de FC Barcelona-trainer had gestaan, zou hij allang bedankt hebben voor de eer, schrijft hij in zijn wekelijkse column.

Koeman weet op dit moment niet of hij volgend seizoen nog de eindverantwoordelijke is in Camp Nou. De gesprekken met voorzitter Joan Laporta – die liever een andere trainer lijkt te willen – lopen, maar het is nog volstrekt onduidelijk welke kant het op gaat. Vrijdag nam de soap een opmerkelijke wending: Laporta liet weten dat Koeman in het ziekenhuis was opgenomen, maar de vertegenwoordigers van de trainer ontkenden dit in alle toonaarden.

Van Hanegem heeft het nieuws hoofdschuddend gevolgd. 'Hoe ze daar met Ronald Koeman omgaan, dat is bijna onvoorstelbaar. Tot zelfs suggereren dat het met zijn hart allemaal niet in orde zou zijn', schrijft De Kromme. Van Hanegem begrijpt dat Koeman strijdbaar blijft en niet uit eigen beweging opstapt: de legendarische oud-Feyenoorder zou zelf echter allang weg zijn gegaan. 'Dan maar geen miljoenen, maar ik zou mij nooit zo laten behandelen door dat soort mensen. Zeker niet als ik de club na een ellendige periode met dat gezanik rond Messi zichtbaar weer vooruit had geholpen. Ik was naar huis gevlogen en de groeten.'