Bizarre statistiek Frenkie de Jong: 'Het wordt je aangepraat, zo voel ik dat niet'

Bizarre statistiek Frenkie de Jong: 'Het wordt je aangepraat, zo voel ik dat niet'

31-05-2021 07:35
8

Frenkie de Jong bewijst zich dit seizoen als marathon-man: alléén de Portugese verdediger Rúben Dias van Manchester City speelde meer minuten dan de middenvelder van FC Barcelona en het Nederlands elftal. De Jong voelt zich desondanks 'fris'.

De Jong meldde zich zondagmiddag met 5.337 minuten in de benen in het trainingskamp van het Nederlands elftal, dat over dertien dagen het EK opent tegen Oekraïne. Klagen over vermoeidheid doet hij niet. "Vaak wordt het je aangepraat, maar zo voel ik dat niet", zegt De Jong voor de camera van de NOS. "Ik voel me goed, voel me fris. Ik probeer gewoon zo goed mogelijk voor mijn lichaam te zorgen, heb heel veel goede mensen om mij heen."

Mentaal was de laatste fase van het seizoen met Barcelona wel moeilijk voor De Jong. De Catalanen knokten zich terug in de titelrace en leken goede papieren te hebben om de latere kampioen Atlético Madrid te achterhalen, maar het liep anders. De Jong: "Die teleurstelling voel je, ook in de energie. Dat was heel lastig. De wedstrijd tegen Granada (1-2, red.) hadden we echt moeten winnen, dan waren we voor het eerst aan kop gekomen. Toen hebben we het weggegeven. Een grote teleurstelling."