De Boer moet keepersknoop doorhakken en wisselt duo al na een half uur

De Boer moet keepersknoop doorhakken en wisselt duo al na een half uur

02-06-2021 20:35 Laatste update: 20:44
26

Frank de Boer heeft de keepersknoop nog niet doorgehakt. Tegen Schotland staat Tim Krul onder de lat, Maarten Stekelenburg mag het tegen Georgië laten zien. Daarna maakt De Boer een keuze. 

"Ze gaan allebei een wedstrijd keepen. Het ligt heel dicht bij elkaar en uiteindelijk moet ik een beslissing nemen", zegt De Boer bij de NOS. "Die zal ik nemen op basis van wat ik zie en op m'n gevoel. Het is lastig, maar ze zijn aan elkaar gewaagd."

Opvallend genoeg maakt Jurriën Timber zijn debuut voor het Nederlands elftal tegen Schotland. De Ajacied zit ook voor het eerst bij de selectie. "Joël Veltman heeft de laatste weken bijna niet gespeeld en heeft kuitklachten, dus die kan sowieso niet negentig minuten spelen. Dan begin je met Jurriën. Nathan Aké en Daley Blind zijn er tegen Georgië pas bij."

De Boer kan zijn spelers nog niet vol belasten. Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum zullen snel worden gewisseld. "Die gaan maar een half uur spelen. Ze doen de volle warming-up en na een half uur wissel ik ze in voor Davy Klaassen en Ryan Gravenberch. De andere spelers zijn belastbaarder en kunnen meer hebben."

Wout Weghorst heeft een basisplaats gekregen tegen Schotland. "Ik ben nieuwsgierig, maar hij heeft zich de afgelopen dagen goed onderscheiden. Ik denk dat hij er klaar voor is. Je moet een targetman hebben die spelers aan zich bindt. We weten dat hij dat als geen ander kan. Als we in de zestienmeter zijn, weten we zeker dat hij er is."