Done deal in Doetinchem: De Graafschap heeft nieuwe trainer binnen

Done deal in Doetinchem: De Graafschap heeft nieuwe trainer binnen

Gepubliceerd: woensdag 16 juni 2021 om 15:58wo 16-06-2021 om 15:58

De kogel is door de kerk: Reinier Robbemond is de nieuwe trainer van De Graafschap. De oud-voetballer (49) komt tekent een tweejarig contract in Doetinchem.

Robbemond komt over van het Israëlische Maccabi Tel Aviv, waar hij assistent-trainer was, en werkte in het verleden werkzaam bij Jong AZ, TOP Oss, Willem II en PSV. Als speler kwam hij tussen 2004 en 2009 uit voor De Graafschap, waar hij ruim 100 officiële duels speelde.

"We zijn zeer verheugd dat we Reinier als nieuwe hoofdtrainer kunnen presenteren", reageert manager voetbalzaken Peter Hofstede op de clubsite. "Na het afscheid van Mike Snoei hebben we de tijd genomen in de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer. We hebben ons breed georiënteerd om tot de beste keuze te komen."

Aanvankelijk waren Joseph Oosting (RKC Waalwijk) en Adrie Poldervaart (FC Groningen) de kandidaten, maar zij bleken niet haalbaar. Robbemond kijkt uit naar zijn terugkeer op De Vijverberg. "Na een geweldige, succesvolle periode bij een topclub als Maccabi Tel Aviv mag ik nu terugkeren als hoofdtrainer bij deze mooie club."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws