NEC stunt weer en doet zaken met Dinamo Kiev: 'Een attractie voor het publiek'

NEC stunt weer en doet zaken met Dinamo Kiev: 'Een attractie voor het publiek'

Gepubliceerd: dinsdag 22 juni 2021 om 15:23di 22-06-2021 om 15:23

NEC heeft opnieuw gestunt op de transfermarkt. Mikkel Duelund (rechts op de foto), een Deense aanvaller die drie jaar geleden nog voor vier miljoen door Dinamo Kiev werd gehaald, komt de Nijmeegse gelederen op huurbasis versterken.

De 23-jarige Duelund staat al geruime tijd te boek als toptalent, maar kon mede door blessureleed zijn status nog niet helemaal waarmaken. Nadat hij in 2018 door de Oekraïense topclub werd overgenomen van FC Midtjylland, speelde hij nog maar 26 wedstrijden in het eerste elftal van Dinamo. Daarin kwam hij drie keer tot scoren en leverde hij één assist af.

Technisch directeur Ted van Leeuwen was in Denemarken werkzaam en kent Duelund nog uit die tijd. "In het geweldige elftal van FC Midtjylland was Mikkel Duelund al opmerkelijk goed", zegt hij op de clubsite. "Hij is technisch uiterst vaardig, snel, heeft een hoge handelingssnelheid en kan makkelijk scoren. Hij was pas 18 jaar, maar speelde als een routinier. Een attractie voor het publiek."

Van Leeuwen hoopt dat de vleugelaanvaller zijn potentieel in Nijmegen kan gaan laten zien. "Tijdens zijn revalidatie ontwikkelde Dynamo Kiev zich tot de ongenaakbare kampioen van Oekraïne. Het is dan moeilijk om terug te keren in die sterrenploeg. Daar lag onze kans om Mikkel te huren. Hier kan hij spelritme opdoen en zich weer in de kijker spelen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws