Dumfries komt op voor De Ligt na Oranje-sof: 'Makkelijk om naar hem te wijzen'

Dumfries komt op voor De Ligt na Oranje-sof: 'Makkelijk om naar hem te wijzen'

27-06-2021 20:39
54

Denzel Dumfries spreekt van een 'off-day' na de uitschakeling van het Nederlands elftal op het EK. De rechtsback ziet dat er een aantal dingen fout gingen, maar neemt het Matthijs de Ligt niet kwalijk dat de Oranje-selectie naar huis moet.

"Dit is een klap in ons gezicht, een zeer pijnlijk moment voor ons", begint Dumfries voor de camera van de NOS. "Vanaf het begin hebben we niet ons eigen spel gespeeld. Na de rode kaart wordt het moeilijk. Ik kan nu nog niet de vinger op de zere plek leggen. De emoties zijn nog vers. We moeten in de spiegel kijken en concluderen dat het ondermaats was. Het is keihard, maar de realiteit op dit moment. Ik denk dat we een goede groepsfase hebben gehad, maar vandaag was gewoon een off-day. Het is zonde dat we naar huis moeten."

Al vrij snel na de rode kaart van De Ligt kreeg Oranje twee doelpunten tegen. Dumfries verwijt de Juventus-verdediger echter niets. "Matthijs is een goede verdediger die er alles aan doet om te verdedigen", vertelt Dumfries. "Het is ongelukkig, maar we hebben zelf verzuimd om op voorsprong te komen. Dan is het makkelijk om naar Matthijs te wijzen. Dat zal ik nooit doen. We moeten naar onszelf kijken, dit mag niet gebeuren."