Litouws international met verleden bij Roma duikt op bij Go Ahead Eagles

Litouws international met verleden bij Roma duikt op bij Go Ahead Eagles

07-07-2021 10:50
11

Go Ahead Eagles heeft voorlopig een Litouws international op proef. Tomas Svedkauskas, een 27-jarige doelman, traint mee met de eerste selectie in de hoop een contract te kunnen verdienen. Dat meldt de club via de officiële kanalen.

Eagles is nog altijd op zoek naar een opvolger voor de naar Ajax vertrokken Jay Gorter en wil zien of Svedkauskas die schoenen kan vullen. De doelman heeft in ieder geval al veel van de wereld gezien: in 2012 vertrok hij op achttienjarige leeftijd uit zijn vaderland om bij AS Roma te gaan spelen. Die club verhuurde hem vervolgens aan Paganese, Pescare, Ascoli, Catanzaro, Lupa Roma en het Portugese Olhanense.

In 2017 verliet Svedkauskas Rome voorgoed en speelde hij een seizoen in Roemenië bij UTA Arad, waarna de goalie terugkeerde in zijn vaderland bij Riteriai. De afgelopen twee seizoenen was de Litouws international eerste keeper bij SK Lommel in de Belgische tweede klasse. Als international kan Svedkauskas ook bogen op de nodige ervaring, want hij speelde al veertien interlands. Drie daarvan waren vorige maand.