Afzwaaiende Snoeks: 'Bij bepaalde commentatoren zet ik de televisie ook uit'

Afzwaaiende Snoeks: 'Bij bepaalde commentatoren zet ik de televisie ook uit'

13-07-2021 16:27
127

Een tijdperk is ten einde: Frank Snoeks heeft zijn laatste wedstrijd op een eindtoernooi becommentarieerd. De 65-jarige IJmuidenaar is na 31 jaar en zestien eindtoernooien alleen nog maar beschikbaar voor duels van Oranje en in de Eredivisie.

Snoeks sloot zijn internationale loopbaan af met de EK-finale tussen Engeland en Italië op Wembley. "Die pensioenleeftijd is er niet voor niets", zegt hij tegen de NOS. "Zo'n eindtoernooi is fysiek heel zwaar met het vele reizen. Ik had ook niet langer door gewild. Maar om af te sluiten op Wembley met Engeland in de finale is natuurlijk wel heel bijzonder. Jullie zijn echter nog niet helemaal van me af! Komend jaar doe ik gewoon nog Eredivisie en Oranje "

Op sociale media krijgen commentatoren en dus ook Snoeks veel kritiek. Hij leest het allemaal niet, maar snapt het wel. "Ik heb niet de illusie dat iedereen benieuwd is naar mijn mening over ieder issue. En andersom al helemaal niet. Het wordt weleens tegen me gezegd als er veel negatieve reacties zijn op mijn commentaar. Ik heb me daar nooit wat van aan getrokken. Ik snap het overigens heel goed hoor. Ik zet bij bepaalde commentatoren of presentatoren ook de tv uit."